Cookies helpen ons bij onze dienstverlening. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u ermee akkoord dat wij cookies gebruiken.
Voor meer informatie over cookies kunt u terecht op de volgende link. Meer weten over cookies...

Perfecte opslag

05-09-2018

Elke tenniswedstrijd wordt geleid door een scheidsrechter, of umpire, en 8 tot 10 lijnscheidsrechters. Samen zorgen zij dat de wedstrijd volgens de spelregels wordt gespeeld. Bij elke foute bal, wordt een signaal gegeven dat de bal buiten de lijn is gevallen.


Sinds 2007 wordt de scheidsrechter ook bijgestaan door een elektronisch systeem, de Hawk-Eye*, dat de lijnen digitaal bewaakt. Een fabrikant van voedingsmiddelen heeft een vergelijkbare bewaking nodig voor zijn installatie. Zo ook een fabrikant van roomijs. Elke stap in het proces moet worden bewaakt om te zorgen dat het eindproduct aan de gestelde eisen voldoet.

 

Zonder perslucht, zou de productie van roomijs gewoonweg niet mogelijk zijn. Perslucht wordt in de verwerkte melkbasis geïnjecteerd om het tot een luchtige massa te brengen en “geschuimd”. Voorafgaand aan dit proces is de melkbasis gerijpt in speciale opslagtanks en voorzien van een smaak, zoals aardbei, chocolade of vanille. Na de rijpingstank, wordt het voorheen melkachtig vloeibaar grondstof naar een soort diepvries geleid om af te koelen. Gelijktijdig met het koelen in de diepvries wordt perslucht geleidelijk toegevoegd om het romen te beheersen. Zonder het toevoegen van perslucht, zou de fabrikant een heel hard blok ijs hebben, dat meer op een waterijs zou lijken. De ‘opslag’ is daarom een hoeksteen in het productieproces, vooral op het gebied van procesbetrouwbaarheid.

 

Het ijs wordt vervolgens verpakt of verplaatst naar de volgende fase in het proces, zoals verwerking in een kant-en-klaar ijshoorn. Het is mogelijk dat het tijdens dit proces het koolwaterstofgehalte boven de geaccepteerde waarden stijgt als gevolg van verwerking in machines, verpakkingsapparatuur en andere verwerkingssystemen.


Wanneer perslucht direct of indirect in contact komt met voedingsmiddelen, moeten voorzorgsmaatregelen getroffen worden om te zorgen dat het voedsel niet gecontamineerd wordt.


Het is daarom essentieel dat de perslucht aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, en schoon, droog en vrij van contaminanten is. Wanneer de perslucht onvoldoende droog is, zou het ijs een ongelijke samenstelling hebben, waardoor het oneetbaar zou zijn en vernietigd zou moeten worden.

 

Maar het meest verwoestende contaminant is nog altijd: Olie. Zelfs de geringste hoeveelheid olie in de perslucht zou vergaande gevolgen hebben.

 

Continue restoliedampgehaltemeting voor procesveiligheid

 

De METPOINT® OCV Compact meetsysteem van BEKO TECHNOLOGIES bewaakt op nauwkeurige wijze de persluchtkwaliteit volgens de gestelde normen voor restoliedampgehalte volgens ISO 8573-1:2010. Hiermee is de fabrikant in staat de vereiste persluchtkwaliteit in stand te houden.

 

De METPOINT® OCV is ontwikkeld om koolwaterstoffen en -gassen in persluchtinstallaties te registreren. Restoliegehaltewaarden zo laag als een duizendste mg/m³ worden in een continu proces waargenomen, gemeten en geregistreerd. Zelfs de kleinste afwijking wordt gedetecteerd dankzij korte meetintervallen en een snelle reactietijd. Dit online meetproces biedt de fabrikant de zekerheid over de kwaliteit van zijn perslucht en procesveiligheid op elk moment van de dag en op elk kritische bewakingspunt in zijn systeem.

 

De fabrikant kan hiermee het productieproces van ijs beschermen, bewaken en beheren. Zo heeft elke ijsfabrikant een eigen Hawk-Eye* om zijn persluchtkwaliteit te bewaken.

 

Wilt u meer weten over persluchtkwaliteit? Download onze whitepaper hier. 

 

 

 

 

*(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tennis) 

Terug